• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Vandenbroek - Vlaamsbruin (12/2019)

1 / 1
€4,99
Vlaamsbruin provisiebier, gebrouwen naar Oudenaerdse traditie, is een bijzonder bier met een lage bitterheid en een delicate zoet-zuurbalans door een rijping van 12 tot 18 maanden.
Voor 16:00:00 uur besteld, morgen in huis! Je hebt nog: 03:39 uur
Vandenbroek - Vlaamsbruin (12/2019)

Noot van de brouwer:

De uitdaging bij dit biertype is om een mooie balans te vinden tussen zoet en zuur. Tijdens het rijpen/opleggen zal de zoetheid langzaam verdwijnen en de zuurheid wat toenemen. Heden ten dage vangen vele brouwers dit dilemma op door te pasteuriseren, maar dat is voor mij als huisbrouwer geen optie.

Vandaar dat ik accepteer dat het bier blijft evalueren en wat zuurder wordt met de tijd, terwijl deze zuurheid wel mild van karakter is.

Het bier wordt gebrouwen met een deel geroosterde gerstemout, wat niet alleen een donker bier geeft, maar wat in combinatie met een lange (drie tot vier uur) kooktijd en weinig hop toch een goed bewaarbier geeft.

Onze Vlaamsbruine bieren hebben een gemengde gisting ondergaan: eerst is er de gewone gisting van drie weken en vervolgens een melkzuurvergisting, welke zes tot acht weken duurt. Na één tot twee jaar rijping wordt het oude bier versneden met jong bier en begint de flesrijping die doorgaans tussen de drie tot zes maanden vergt.


De bieren van Vandenbroek zijn exclusief te koop bij Beerdome. 

7% ABV
37.5cl